Co- Owner - Mede - Eigenaar

ūüźĺWaarom wij met co-owners werken¬†

Als je je als fokker goed wil bezighouden met het fokken van rashonden, zonder dat daarbij op enig moment het welzijn van de hondjes in het gedrang komt, heb je natuurlijk wel meerdere honden nodig om mooie vrije bloedlijnen met elkaar te kunnen combineren. Werken met gastgezinnen, de zogenaamde co-owners( mede - eigenaars ) heeft als grootste voordeel voor de honden dat het aantal honden dat bij elkaar woont wordt beperkt. Daardoor  leeft de hond,door ons uitgeselecteerd, gewoon als huishond in een gezin.Dus minder grote groepen bij elkaar en de daarbij horende kennel toestanden worden vermeden,  gewoon leven als huishonden en volwaardig lid van het gezin. 

 

ūüźĺHoe gaat dat dan in de praktijk ?¬†

Wanneer een hondje geschikt lijkt voor de fok gaan wij op zoek naar een liefdevol en geschikt gastgezin om het hondje te plaatsen. Of het hondje inderdaad geschikt is gaat pas blijken als het hondje opgroeit en de nodige gezondheids-onderzoeken heeft gedaan en goedgekeurd voor de fok.

Als een co-owner teefje drachtig is komt zij ruim een week voor de uitgerekende datum bij ons,waar alles ingericht is en alle benodigdheden voor de bevalling klaarstaan. ,

Omdat de hondjes ons goed zouden kennen houden we natuurlijk persoonlijk contact.Na de bevalling blijven moeder en haar pupjes  8 weken bij elkaar tot de kleintjes ,groot genoeg zijn om naar hun nieuwe baasjes te gaan. Ook mama gaat dan weer terug naar haar eigen baasjes. 

 Een co-owner betaald geen aanschafprijs voor de hond en is welkom om mama en haar kinderen te knuffelen. De bijzondere kosten die gepaard gaan met  een hondje waar mee gefokt wordt, zoals (medische) keuringen zijn voor de fokker. De kosten die gemaakt worden als huishond, zijn voor de co-owner. Een en ander staat uiteraard in een co-ownercontract. Als co-owner word je nauw betrokken bij  de zwangerschap en de opgroei van de puppy's vanaf de geboorte tot aan 8 weken zonder daarvoor de verantwoording te hoeven nemen.

 

 Mocht een REU fok geschikt zijn en we hebben hem nodig, kom ik jullie hondje halen voor een dag (of paar dagen)en breng hem ook weer netjes thuis als hij zijn plicht vervuld heeft. Verder moet je de hond als je eigen hond beschouwen, dat is wel het meest belangrijke van alles.( uiteraard mag hij nooit gecastreerd worden zonder onze toestemming)

 

Wij zoeken uiteraard gezinnen die ook niet te ver van ons wonen.( max ong een uurtje rijden)

 

Heeft u interesse in het co-ownerschap? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op voor meer info